Instax 12 – сфотографуй мене!

Напевно в твоєму домі, або в будинку батьків є кілька стареньких альбомів, які заповнені фотографіями з твого дитинства. Пам'ятаєш це радісне відчуття з крихітної тугою, коли гортаєш одну з книжечок з акуратно вклеєними фото? На них навічно відбилася юність твоїх батьків, твій перший дзвоник і поїздки на море...

На жаль, стрічка в Instagram або заповнена кадрами хмара в iCloud не можуть вразити з такою ж силою. Прогрес безжально розтоптав фото на плівку, таїнство проявлення і друку. Але компанія FujiFilm раптово увірвалася на ринок зі своїм "динозавриком" INSTAX і повернула нам то зачаровуюче відчуття з дитинства.

Чи варто знімати на плівку в 2024?

Звичайно так! І в першу чергу - це заслуга лінійки фотоапаратів миттєвого друку від FujiFilm. INSTAX відноситься до того типу "фотиків", які ми бачили в старих американських фільмах, наприклад в "Один вдома". Вони друкують фотографію вже через кілька секунд після спуску затвора. Мотати плівку, проявляти її і друкувати в фотосалоні не потрібно.

Щоб знімати на INSTAX від FujiFilm, необхідно придбати спеціальні касети. Вони вставляються в корпус пристрою. Усередині цих картриджів знаходиться батарея і фотопапір з нанесеними реактивами.

Така камера дуже проста у використанні. Щоб зробити вдалий кадр, потрібно всього лише налаштувати фокус і спустити затвор. Розробники автоматизували процес створення фото, так що виставляти вручну експозицію не доведеться. Система працює стабільно добре, фотографії виходять яскравими і якісними.



1ezh|864х452 копия.jpg

Невдалі кадри з'являються в дуже рідкісних випадках, найчастіше через погані умови зйомки - занадто темно, хтось підштовхнув в руку або власник промахнувся з фокусом.

Які є моделі?

Компанія FujiFilm на сьогоднішній день пропонує кілька різних варіантів камер - Instax Mini, Mini LiPlay, SQ 1, INSTAX 300. Вони відрізняються начинкою, деякими функціями, дизайном і, що найголовніше - ціною і розмірами фотографій. Кожна модель підтримує різні касети, тому їх потрібно купувати уважно.

Ми думаємо, що найцікавішим варіантом є Instax Mini 12. Це найдоступніша за ціною модель, яка практично нічим не відрізняється від старших братів. Mini 12 робить відмінні "фоточки". А завдяки компактним розмірам її зручно брати з собою на прогулянку або в подорож.

До речі, багато членів сім'ї Техно Їжак вже давно користуються Instax Mini 12. Цей гаджет дарує неймовірні емоції від створення кадру, які не можуть дати сучасні цифрові фотоапарати.



2ezh|864х452 копия.jpg

Адже з плівкою або фотопапером ти ніколи не знаєш, що у тебе вийде після спуску затвора. Ми з нетерпінням чекаємо, коли Instax "виплюне" черговий маленький шедевр, який ми помістимо в наш альбом. Хоча б заради цих відчуттів точно варто взяти собі камеру миттєвого друку!

Як користуватися Instax Mini 12

Перше важливе правило перед початком роботи: не відкривай задню кришку, поки плівка не закінчиться. Інакше частина плівки, на яку потрапляє світло, може зіпсуватися. Також ще низка порад:

  • Не допускай намокання, падінь і ударів камери.
  • Не розміщуй камеру в місці, де багато піску.
  • Перевіряй міцність ремінця. Не використовуй ремінці для смартфонів.
  • Якщо не використовуєш камеру протягом тривалого часу, витягни батарею і
  • зберігай її в місці, захищеному від тепла, пилу та вологи.
  • Видаляй бруд і пил з видошукача за допомогою груші та акуратно протерши м'якою тканиною.
  • Не використовуй для очищення камери розчинники, розріджувач або спирт.
  • Не залишай фотоапарат у спекотних місцях.
  • Діапазон робочої температури: +5°С до +40°С.

Ці легкі рекомендації допоможуть тобі продовжити термін служби камери.

Коротка інструкція зі зйомки

Давай пройдемося по пунктах як почати фотографувати:

  1. Установи батарейки в Instax Mini 11 і натисни кнопку живлення, щоб увімкнути камеру. Тубус об'єктива висунеться, а спалах почне заряджатися. Індикатор блиматиме, поки спалах заряджається, потім засвітиться постійно.
  2. Тримай видошукач камери, щоб створити бажану композицію і натисни кнопку спуску затвора. Тільки не роби це під час заряджання спалаху.
  3. Коли звук виштовхуваної плівки припиниться. Візьми за край плівки та вийми її. Лічильник плівки зменшується, після кожної фотографії. Відлік з "10" йде у зворотному порядку. Після того, як буде зроблена остання фотографія, відображатиметься "0".
  4. Коли закінчиш фотографувати, засунь об'єктив назад.

Знімками можна прикрасити альбом або кімнату залежно від творчих уподобань.

Зйомка в режимі автопортрета (селфі)

Для селфі камеру перемикаємо в спеціальний режим. Для цього вимкни камеру, засунь тубус об'єктива, а потім увімкни її і витягай тубус об'єктива, поки не з'явиться значок Selfie ON.

Міцно тримай камеру обома руками. Обличчя має перебувати на відстані 30-50 см від краю об'єктива.

Щоб зняти себе ти можеш використовувати дзеркало для селфі та передню панель камери для підтвердження вдалого кадру.

Висновки

Фотографування на камеру Instax дає змогу закарбувати враження та емоції просто тут і зараз, створюючи унікальні знімки.

Використання девайса вимагає деякої техніки і творчого підходу. Важливо враховувати освітлення і композицію. А також не забувати стежити за станом камери, щоб пристрій довше працював.

Зберігай найкрутіші моменти життя за допомогою Instax!

Читати наш блог у Telegram
Кращі камери моментальної печаті:
Коментарі
Додати коментар